20 juni 'Inclusive Smart Cities by Design

Activiteitendata
-
Amsterdam Johan Cruijff ArenA

Een leefbare, veilige, rechtvaardige, duurzame, bereikbare en inclusieve stad. Dat is het thema waarover op donderdag 20 juni sprekers vanuit overheid, bedrijfsleven, onderwijs, onderzoeksinstituten en bewoners van de stad met u in gesprek gaan. Benieuwd hoe u bewoners actief kunt betrekken? En welke rol moderne technologie speelt in het oplossen van sociale en maatschappelijke vraagstukken zoals de energietransitie? Meld u dan aan voor het congres ‘Inclusive Smart Cities by Design’ dat op donderdag 20 juni plaatsvindt in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Bewoners staan centraal in de slimme stad...

Op 20 juni delen internationale experts hun visie op welke rol Internet of Things, data en een digitale infrastructuur spelen in het verbinden van bewoners van de stad. En hoe deze technologie onderdeel is van de oplossing van stedelijke vraagstukken rond schaarse ruimte, mobiliteit en veiligheid, maar ook rond sociale vraagstukken als digitale vaardigheden van burgers of regie op hoe persoonlijke data worden gebruikt.

...en een duurzame samenleving

Hoe schakelen we over van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen? En hoe gaan we duurzamer om met het verbruik? Dat is de grote uitdaging van de energietransitie. Op 20 juni staan de visie vanuit de EU op een smart energietransitie en de uitwerking van de energieplannen voor en door uw eigen buurt centraal.

Vier het mee

Dit congres is een vervolg op Livable Smart Cities by Design 2018. Dat was het startpunt voor sociaal-maatschappelijke initiatieven in Amsterdam Zuidoost in samenwerking met de Johan Cruijff ArenA. De behaalde mijlpalen delen we graag! Samen met u en de bewoners van Amsterdam Zuidoost proosten we de 20e op een succesvol vervolg.

Meld u nu aan

Op donderdag 20 juni kunt u deelnemen aan verschillende workshops. Onder leiding van een moderator gaat u aan de slag met sociale thema’s als digitale inclusiviteit en vraagstukken als welke data zijn bewoners bereid te delen in een smart city? Of kies voor maatschappelijk en tech-gedreven thema’s als de impact van de energieopgave op de leefomgeving. Of denk mee over nieuwe manieren om de energietransitie te financieren en de burger financieel te ontlas­ten. U loopt gegarandeerd de deur uit met nieuwe inzichten, verrassende oplossingsrichtingen en tips om direct in uw dagelijkse werkpraktijk toe te passen. In de bijlage vindt u het complete programma met korte beschrijvingen van de workshops. Aanmelden doet u via deze link.

Meer informatie