Wij zijn genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2019!

De Basisregistratie Ondergrond is met Geo Kennis-Op-Maat genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2019 onder de categorie ‘procesinnovatie’. Op 7 december geeft het programmateam BRO een pitch aan de vakkundige jury op de Bouwcampus in Delft. De uitreiking van de InfraTech Innovatieprijs vindt plaats op 16 januari 2019.

InfraTech Innovatieprijs 2019

Nederland heeft behoefte aan innovatie als het gaat om het bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen van infrastructuur. Nieuwe ideeën en inzichten moeten ‘future proof’ zijn. De InfraTech Innovatieprijs stimuleert dit. Iedere twee jaar strijden meer dan vijftig inzenders om deze titel. Inzendingen worden beoordeeld op maatschappelijk belang en techniek. Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland en juryvoorzitter: "We zijn op zoek naar bestaande producten die worden vernieuwd, nieuwe productieprocessen of vernieuwende samenwerkingsverbanden tussen ketenpartners. Kortom hoe maken we onze infrastructuur toekomstbestendig?"

Geo Kennis-Op-Maat

Geo Kennis-Op-Maat is een vorm van advisering aan bestuurders, adviseurs en beleidsmakers over de locatiekeuze van infrastructuur en ruimtelijke ordening. Het advies wordt bepaald met behulp van een Value Management traject, inclusief 3D-ruimtelijke modellering van de ondergrond. De modellen worden gebouwd op basis van data uit één landelijk register: de Basisregistratie Ondergrond. Daaraan wordt andere data en informatie toegevoegd. Hiermee kan letterlijk in de ondergrond worden gekeken en zullen de verwachte effecten van een initiatief gevisualiseerd worden. Dit leidt tot o.a.

  • Optimale contractvorming en investeringen;
  • Betere ruimteplannen en dienstverlening;
  • Minder juridische nasleep.

Verschillende organisaties zijn u al voor gegaan.

Kijk eens onder die grasmat!